Tiedote jäsenistölle!

3.1.2023

Suomen Palveluskoiraliitto on pyytänyt jäsenyhdistyksiään ryhtymään toimiin väkivaltaisen ja vanhanaikaisen koulutustavan kitkemiseksi suomalaisesta koiraharrastuksesta. Liitto on valtuuttanut yhdistykset lisäämään tämän kannan sääntöihinsä sekä asettamaan seuraamuksia sääntöjen rikkojille.

Keravan Koiraharrastajat ry ei hyväksy asiattomia, väkivaltaisia tai koiraa loukkaavia koulutustapoja missään koulutuksissaan tai ryhmissään. Jos tällaista toimintaa havaitaan, on jäsenistön puututtava heti tapahtumiin sekä vakavissa tapauksissa ilmoitettava viranomaisille.

Myös SPKL tarjoaa apuaan tapauksien selvittämisessä tarvittaessa. Hallitus työstää tarkempaa ohjeistusta liittyen sekä koulutusmenetelmiin että mahdollisista rikkomuksista seuraaviin sanktioihin.

Kulttuuri muuttuu sisältä päin, ja paras lopputulos syntyy tarkastelemalla omia tapojaan sekä neuvomalla kaveria. KKH on jo pitkään toiminut hyvässä hengessä keravalaisten koiraharrastuksen edistämiseksi, ja toivomme voivamme tässäkin toimia hyvänä ja koiria kunnioittavana esimerkkinä muille.

Keravan koiraharrastajat ry hallitus